- reklama -
Suroviny
- TĚSTO:
- 50 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- vanilkový cukr
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce rumu
- 1/4 l mléka
- 1 lžička cukru
- 30 g droždí
- 500 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- hladká mouka na vál
- tuk na smažení
- NÁPLŇ:
- jablka
- vařený vychladlý pudink karamelový
Postup přípravy receptu
-
Těsto – viz recept v poznámce. Nebo Vám s ním může pomoci domácí pekárna.
-
Do vykrájených koblihů zabalíme po kousku oloupaného jablka pokapaného citronovou šťávou a usmažíme klasicky.
-
Pudink dáme do sáčku s trubičkou a naplníme jím usmažené koblihy.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: zizala