- reklama -
Suroviny
cca 30 ks
- Nápň:
- 1 ks Hermelínu
- sklenička brusinek
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 30 g cukru
- 100 g rozpuštěného tuku
- 125 ml vlažného mléka
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 1 balíček sušeného droždí
- 1-2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, tuk, mléko, vejce, sůl a droždí zpracujeme mixerem. Těsto necháme na teplém místě vykynout, dokud nezvětší objem.
-
Po vykynutí rozválíme, vykrájíme kolečka, vždy v páru.
-
Naplníme Hermelínem a brusinkami.
-
Přiklopíme prázdným kolečkem, musíme si dát se slepováním záležet, aby se koblihy nerozlepily a nevytekly. Když máme udělané kuličky, tak je dáme dozlatova smažit.
-
Podáváme teplé nebo studené. Pocukrované nebo např. sypané parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Já jsem koblížky vykrajovala skleničkou na šampus, proto jsou tak malinké, ale záleží na vás, fantazii se meze nekladou 🙂
Kuchařka: Barbora Cejkova