Koblihy plněné Hermelínem a brusinkami

39
- reklama -

Suroviny
cca 30 ks

Nápň:
1 ks Hermelínu
sklenička brusinek
Těsto:
500 g hladké mouky
30 g cukru
100 g rozpuštěného tuku
125 ml vlažného mléka
2 vejce
1 žloutek
1 balíček sušeného droždí
1-2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, tuk, mléko, vejce, sůl a droždí zpracujeme mixerem. Těsto necháme na teplém místě vykynout, dokud nezvětší objem.


    Zobrazit celý recept

  2. Po vykynutí rozválíme, vykrájíme kolečka, vždy v páru.

  3. Naplníme Hermelínem a brusinkami.

  4. Přiklopíme prázdným kolečkem, musíme si dát se slepováním záležet, aby se koblihy nerozlepily a nevytekly. Když máme udělané kuličky, tak je dáme dozlatova smažit.

  5. Podáváme teplé nebo studené. Pocukrované nebo např. sypané parmazánem.

Poznámka od kuchařky

Já jsem koblížky vykrajovala skleničkou na šampus, proto jsou tak malinké, ale záleží na vás, fantazii se meze nekladou 🙂