„Knedlo-zelo-vepřo-dort“

47
- reklama -

Suroviny
16 porcí

Piškotový korpus na vysoký obdélníkový plech, nemám ovál formu, musela jsem tvar vyřezat.
Suroviny: na klasický obdélníkový vysoký plech
8 vajec
480 g cukr moučka
200 ml vroucí voda
300 ml olej
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
(kakao asi 4 lříce, jestli chcete maramorový)
Krém:
1 Caramelo
1 máslo
Promazáno jedno patro meruňkovou marmeládou a druhé krémem.

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s práškem do pečiva a vodu, přidáme citrónové aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z bílků s polovinou cukru a opatrně vmícháme do těsta ručně.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém je jednoduchý: Caramelo ( uvařené Salko )ušleháme a k němu přišleháme změklé máslo a ušleháme do hladkého krému.

  3. Celý dort pomazaný krémem a potažený domácím marcipánem. Ozdoby jsou také z marcipánu a smartflexu.