Knedlo, tofu, zelo – vegan

65
- reklama -

Suroviny

1 balení marinovaného Tofu
1 sterilované zelí
1 polentový knedlík (koupíte ve zdravé výživě)
1 cibule
olej
hladká mouka
kmín
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si na troše oleje osmahneme cibulku, na to hodíme nakrájené zelí se špetkou kmínu a špetkou soli, dusíme, dokud zelí nezměkne. Případně podlijeme trošičku vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme cukr, podle Vaší chuti, já mám raději sladko-kyselé zelí. Když je zelí hotové, zaprášíme hladkou moukou, kdo má raději nezahuštěné, mouku nepřidává.

  3. Tofu vyjmeme z obalu a na nepřilnavé pánvi opečeme bez oleje z obou stran. Kdo chce, může si přidat různé koření, třeba adžiku nebo na mletá masa, ale není to vůbec potřeba.

  4. Polentový knedlík si nakrájíme na kolečka a ohřejeme v mikrovlnce nebo v pařáčku.

Poznámka od kuchařky

Takto připravené jídlo je nejen veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr), ale i velmi lehké, dá se použít při redukční dietě.

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/