Suroviny
- 1 balení marinovaného Tofu
- 1 sterilované zelí
- 1 polentový knedlík (koupíte ve zdravé výživě)
- 1 cibule
- olej
- hladká mouka
- kmín
- sůl
- cukr
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu si na troše oleje osmahneme cibulku, na to hodíme nakrájené zelí se špetkou kmínu a špetkou soli, dusíme, dokud zelí nezměkne. Případně podlijeme trošičku vodou.
-
Přidáme cukr, podle Vaší chuti, já mám raději sladko-kyselé zelí. Když je zelí hotové, zaprášíme hladkou moukou, kdo má raději nezahuštěné, mouku nepřidává.
-
Tofu vyjmeme z obalu a na nepřilnavé pánvi opečeme bez oleje z obou stran. Kdo chce, může si přidat různé koření, třeba adžiku nebo na mletá masa, ale není to vůbec potřeba.
-
Polentový knedlík si nakrájíme na kolečka a ohřejeme v mikrovlnce nebo v pařáčku.
Poznámka od kuchařky
Takto připravené jídlo je nejen veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr), ale i velmi lehké, dá se použít při redukční dietě.
Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:
Veganské recepty: