- reklama -
Suroviny
podle potřeby
- brambory (vařené)
- škrob (těsto nesolíme)
- sůl (do vody na vaření)
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vodu, nastrouháme na jemno vařené brambory, posypeme škrobem, vidličkou zamícháme, vytvoříme sypkou směs kterou zpracujeme už ručně do kompaktní hmoty – těsta. Když je třeba dosypeme škrob.
-
Z těsta tvoříme kulaté knedlíky menší než tenisový míček a hned zaváříme do vroucí osolené vody.
-
Vaříme 2 – 3 minuty, netřeba delší čas, vypneme, necháme pár minut pod pokličkou odpočinout.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je rychlou variantou hodící se k pečínkám, omáčkám, plnění i pro bezlepkovou dietu.
Kdo počítá kalorie a rád knedlík, jistě si oblíbí.
Omluva, zapomínám, už je tu (stránky jsou moje, není se čím chlubit, uklidňuji se – snad se naučím nebo? Obsah je důležitěší než forma :-))
Kuchařka: J. A.