- reklama -
Suroviny
- 200 g bezlepkové mouky (dala jsem 100 g Jizerky a 100 g Procelia univerzální)
- 175 ml vlažné vody
- hrst burisonů
- 1 rovná kávová lžička sušeného droždí
- 2 špetky soli
- špetka cukru
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zaděláme těsto, které je o trochu řidší a lepivější než na lepkové kynuté knedlíky.
-
Těsto ihned naplníme do menších forem a necháme 30 min kynout. Nejvíce se mi osvědčily silikonové formičky na muffiny, ale jde použít i porcelánové hrnky, ty je však nezbytné důkladně vymastit. Formičky plníme asi do 2/3, kynuté těsto trochu nabyde.
-
Na dno širšího hrnce dáme trochu vody a pařáček. Na ten rozestavíme formičky s těstem, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme v páře 25 minut.
-
Poté vyklopíme z formičky a nakrájíme na plátky.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram