![Knedlík ve vajíčku trochu jinak_5ff7147318405.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/knedlik-ve-vajicku-trochu-jinak_5ff7147306ba0.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 plátky houskového knedlíku (1 cm silné)
- 2 plátky tvrdého sýru (0,5 cm silné)
- 1 plátek šunky (1 cm silný)
- 2 lžíce smetany nebo mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- špetka pepře
- 2 párátka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Na plátek houskového knedlíku položíme plátek sýru, plátek šunky a opět plátek sýru. Přiklopíme druhým plátkem knedlíku. Aby naplněný knedlík držel pohromadě, zapíchneme do krajů párátka a přečnívající konce ustřihneme.
-
V hlubokém talíři nebo misce rozšleháme vejce se smetanou a kořením a knedlík obalíme. V rozehřátém oleji pozvolna smažíme po všech stranách do zlatavé barvy.
-
Podáváme teplé s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Máme rádi knedlík s vajíčkem a uzeninou, na závěr posypaný strouhaným sýrem. Toto bylo menší vzhledové vylepšení 🙂
Kuchařka: Anna Kocikova