Knedlík ve vajíčku trochu jinak

94
- reklama -

Suroviny
1 porce

2 plátky houskového knedlíku (1 cm silné)
2 plátky tvrdého sýru (0,5 cm silné)
1 plátek šunky (1 cm silný)
2 lžíce smetany nebo mléka
1 vejce
špetka soli
špetka pepře
2 párátka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na plátek houskového knedlíku položíme plátek sýru, plátek šunky a opět plátek sýru. Přiklopíme druhým plátkem knedlíku. Aby naplněný knedlík držel pohromadě, zapíchneme do krajů párátka a přečnívající konce ustřihneme.


    Zobrazit celý recept

  2. V hlubokém talíři nebo misce rozšleháme vejce se smetanou a kořením a knedlík obalíme. V rozehřátém oleji pozvolna smažíme po všech stranách do zlatavé barvy.

  3. Podáváme teplé s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Máme rádi knedlík s vajíčkem a uzeninou, na závěr posypaný strouhaným sýrem. Toto bylo menší vzhledové vylepšení 🙂