
- reklama -
Suroviny
1 porce
- knedlík (nakrájený na kolečka)
- marmeláda
- mák
- mletý cukr
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Knedlu si dáme ohřát nad páru do hrnce.
-
Mezitím si dáme do malého hrníčku na mírný plamen rozehřát kousek másla.
-
Nameleme si trošku maku který smícháme s mletým cukrem.
-
Po vyjmutí knedlíků na talířek si je natřeme marmeládou, posypeme makem s cukrem a následně polejeme rozpuštěným máslem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Rád si tento knedlík dám na svačinku nebo jako lehkou večeři.
Je to také moje jídlo v den zabijačky a den po ní když mám masa plné zuby 😀
Tak jsou zajímavé výrazy ostatních co mají na talířku pečené vepřové se zelím a knedlou 😀
Kuchař: desuk