
Suroviny
30 knedlíčků
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- cca 150 ml studené vody
- sůl
- náplň:
- 150 g mražené zeleniny – královská zeleninová směs mražená
- 200 g jemně mletého vepřového masa
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 dcl bílého kvalitního suchého vína
- 1 lžíce sojové omáčky – kvalitní
- 1 pl čerstvého zázvoru – nahrubo nastrouhaného
- sůl
- omáčka: tmavá-
- chilli paprička sušená nebo čerstvá
- 2 lžičky čerstvého zázvoru nastrouhaného najemno
- 1 lžíce balsamico octu
- 2 lžíce kvalitní sojové omáčky
- 5 lžíce bílého vína
Postup přípravy receptu
-
těsto: suroviny smícháme a vypracujeme vláčné nelepivé těsto, podle potřeby přilejeme vodu pokud bude potřeba. Necháme odležet.
-
náplň: Na pánvi osmahneme zeleninu, zázvor, maso, sez. semínka. Podlejeme vínem, osolíme a dusíme cca 10 minut. Odklopíme poklici a necháme vyvařit víno. Náplň necháme vychladnout.
-
Náplní plníme kolečka z těsta. Přeložíme a utěsníme okraje, vzniknou takové taštičky.
-
Dáme na plotnu vařit hrnec s vodou, osolíme.
-
Když přivedeme k varu podlejeme trochou studené vody tak, aby voda nevřela, ale jen lehce probublávala na mírném plameni. Voda se nesmí vařit!!! Vždy když se bude chtít vařit podlejeme troškou vody.
-
Knedlíčky vložíme do vody a necháme je tam provářet cca 3 minutky – vyplavou na hladinu – vyndáme. Ihned podáváme.
-
Omáčka: vše smícháme a podáváme ke knedlíčkům.
Poznámka od kuchařky
Chuť mě velice mile překvapila, i manžel si pochutnal a to je spíš na klasická jídla typu svíčková s knedlíkem 😀 Původní recept jsem objevila v časopisu Apetit a poupravila. Zde je upravený recept dle mých možností.









