Knedlíčková zelňačka

79
- reklama -

Suroviny

500 g kysaného zelí
1 cibule
1 lžička sladké mleté papriky
na špičku lžičky pálivé papriky
4 kuličky celého pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2 litry masového vývaru
1/2 kelímku smetany
sůl
pepř
polohrubá mouka na jíšku
sádlo na pánev
Na knedlíčky:
1 pikantní klobása
1 rohlík
1 vejce
2 lžíce polohrubé nebo hrubé mouky
hrst krájené pažitky nebo petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme dozlatova cibulku, přimícháme mletou papriku, zalijeme hned vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme kysané zelí a koření (bobkový list, pepř, nové koření) a vaříme do změknutí zelí – množství polévky si redukujeme podle sebe.

  3. Mezitím si nachystáme knedlíčky:
    Klobásu a rohlík co nejjemněji nakrájíme a smícháme s vejcem a moukou, podle chuti osolíme a opepříme (pokud je třeba) a v ruce vytvarujeme malé knedlíčky. Pokud se lepí, podsypeme trochou mouky.

  4. Na pánvi na lžíci sádla osmahneme asi 2 lžíce mouky, až začne lehce tmavnout, zmírníme plamen a vlijeme trochu polévky a za stálého míchání chviličku provaříme, aby se jíška pěkně spojila.

  5. Vlijeme do polévky, přidáme knedlíčky, vše povaříme ještě asi 7 minut, pokud je třeba, dochutíme solí.

  6. Na závěr plamen zmírníme na minimum, po částech přidáváme smetanu a chvíli prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: Speciál kuchyně

Recept dávám s vědomím, že zelňaček je zde opravdu spousta, prošla jsem všechny, ale tato jednoduchá pouze s knedlíčky zde není. Nabízím ke zkoušce, snad bude chutnat.