Kmínová polévka – „vídeňská“

151
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1,5 l vody
3 polévkové lžíce celého kmínu
sůl
100 g másla
3 lžíce hladké mouky
2 vejce
petrželka
libeček
pažitka ap.

Postup přípravy receptu

  1. Kmín dáme do slané vody a vaříme asi 20 minut – podle toho, jak chceme mít silný vývar. Pak procedíme.

  2. Mezitím uděláme z másla a mouky jíšku, do ní rozklepneme celá vejce a mícháme, jako když děláme míchaná vajíčka.

  3. Míchanici vložíme do procezeného vývaru, pořádně promícháme a vaříme asi 10 minut, aby byla jíška provařená.

  4. Ná závěr přidáme něco zeleného – dala jsem sušený libeček.

Poznámka od kuchařky

Tuto polévku pod stejným názvem nám vařily kuchařky v prachatické školní jídelně a všem nám chutnala.