
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1,5 l vody
- 3 polévkové lžíce celého kmínu
- sůl
- 100 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- petrželka
- libeček
- pažitka ap.
Postup přípravy receptu
-
Kmín dáme do slané vody a vaříme asi 20 minut – podle toho, jak chceme mít silný vývar. Pak procedíme.
-
Mezitím uděláme z másla a mouky jíšku, do ní rozklepneme celá vejce a mícháme, jako když děláme míchaná vajíčka.
-
Míchanici vložíme do procezeného vývaru, pořádně promícháme a vaříme asi 10 minut, aby byla jíška provařená.
-
Ná závěr přidáme něco zeleného – dala jsem sušený libeček.
Poznámka od kuchařky
Tuto polévku pod stejným názvem nám vařily kuchařky v prachatické školní jídelně a všem nám chutnala.
Kuchařka: jirholu