- reklama -
Suroviny
- Sádlo (nebo máslo)
- vejce
- Masox
- hladká mouka
- dost kmínu
- pepř
- sůl (množství podle polévky – toto bude asi na 1 litr)
Postup přípravy receptu
-
Na sádle nebo másle uděláme světlou jíšku z hladké mouky, asi tolik mouky, aby polévka byla jako řídký sirup.
-
Nalijeme vodu a přidáme plnou polévkovou lžíci celého kmínu.
-
Přidáme jednu kostku Masoxu.
-
Do sklínky si vyklepneme 1-2 vejce a rozkvedláme více nebo méně tak, jaké budeme chtít velké kousky v polévce.(Někdy jedno jenom vyfoukneme a pak je tam více znát – mám to tak rád).
-
Můžeme dochutit solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Moc rychlá a dobrá. Děti neprotestují.
Kuchař: Vaclav Fronek