Kmíno – vaječná praženka

46
- reklama -

Suroviny

Sádlo (nebo máslo)
vejce
Masox
hladká mouka
dost kmínu
pepř
sůl (množství podle polévky – toto bude asi na 1 litr)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo másle uděláme světlou jíšku z hladké mouky, asi tolik mouky, aby polévka byla jako řídký sirup.


    Zobrazit celý recept

  2. Nalijeme vodu a přidáme plnou polévkovou lžíci celého kmínu.

  3. Přidáme jednu kostku Masoxu.

  4. Do sklínky si vyklepneme 1-2 vejce a rozkvedláme více nebo méně tak, jaké budeme chtít velké kousky v polévce.(Někdy jedno jenom vyfoukneme a pak je tam více znát – mám to tak rád).

  5. Můžeme dochutit solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Moc rychlá a dobrá. Děti neprotestují.