Klouzkový trhanec

46
- reklama -

Suroviny

200 g klouzků
200 g polohrubé mouky
4 vejce
0,5 l mléka
trošku prášku do pečiva
máslo
sůl
mletý koriandr
drcený kmín
pepř
majoránka
sušený česnek nebo stroužek čerstvého

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné klouzky nakrájíme na kousky a dáme na rozpuštěné máslo dusit. Okořeníme dle chuti – ale pozor, abychom nepřehlušili chuť hub.


    Zobrazit celý recept

  2. V mléce rozšeháme žloutky a přidáme mouku s práškem do pečiva, houby.

  3. Ušleháme sníh z bílků a vmícháme do směsi – případně dokořeníme. Na pánvi na rozpálený tuk vlijeme část hmoty a rozetřeme do tenké placky (jako svítek).

  4. Po chvilce pečení (zkontrolujeme nadzvednutím okraje placky) placku vidličkami roztrháme, obrátíme a opečeme na druhé straně. Pramen: Velká houbařská encyklopedie

Poznámka od kuchařky

Určitě je dobré trhanec podávat se zeleninovým salátem, vzhledem k tomu, s jakou rychlostí to mizelo ještě horké z hrnce, jsem to nestihla.