- reklama -
Suroviny
- 200 g klouzků
- 200 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 0,5 l mléka
- trošku prášku do pečiva
- máslo
- sůl
- mletý koriandr
- drcený kmín
- pepř
- majoránka
- sušený česnek nebo stroužek čerstvého
Postup přípravy receptu
-
Očištěné klouzky nakrájíme na kousky a dáme na rozpuštěné máslo dusit. Okořeníme dle chuti – ale pozor, abychom nepřehlušili chuť hub.
-
V mléce rozšeháme žloutky a přidáme mouku s práškem do pečiva, houby.
-
Ušleháme sníh z bílků a vmícháme do směsi – případně dokořeníme. Na pánvi na rozpálený tuk vlijeme část hmoty a rozetřeme do tenké placky (jako svítek).
-
Po chvilce pečení (zkontrolujeme nadzvednutím okraje placky) placku vidličkami roztrháme, obrátíme a opečeme na druhé straně. Pramen: Velká houbařská encyklopedie
Poznámka od kuchařky
Určitě je dobré trhanec podávat se zeleninovým salátem, vzhledem k tomu, s jakou rychlostí to mizelo ještě horké z hrnce, jsem to nestihla.
Kuchařka: spagetka