Suroviny
2 ,pokud nepoužijeme např.na obloženou mísu
- 400 g klouzků
- 100 g vlašských ořechů
- 2 cm široký plátek másla
- 1 lžička oleje
- 2 lžíce drobně nakrájených petrželových lístků
- špetka soli
- 2 kulaté sýry typu Camembert nebo Hermelín (1ks=120g)
Postup přípravy receptu
-
Klouzky očistíme a nakrájíme na drobnější plátky nebo kousky (záleží na velikosti hříbků). Dáme je do pánve s rozehřátým máslem a olejem a bez podlévání restujeme cca 8 minut.
-
Poté do pánve přidáme na jemnější kousky nožem nasekané ořechy a ještě 2 minuty vše restujeme.
Osolíme, přidáme petrželku, promícháme, necháme vystydnout a pak směs rozdělíme na dva díly. -
Sýry podélně rozkrojíme, vždy jen jednu půlku sýra hustě poklademe hříbkovou směsí a poté přiklopíme druhou půlkou sýra.
Naplněné sýry dobře zabalíme, dáme je do lednice a něčím těžším je zatížíme (použila jsem zavařovačku s okurkami). -
Za tři dny sýry nakrájíme na klínky a konzumujeme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Místo klouzků můžeme použít hlívu ústřičnou nebo žampiony. Hlavně nesmíme zapomenout na oříšky, které dají náplni opravdu dobrou chuť.