- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- lečo
- 2 dl piva
- bobkový list
- nové koření
Postup přípravy receptu
-
Klopsy vytvoříme tak, že mleté maso smícháme s vejcem prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, nasypeme majoránku.
-
Vytvoříme kuličky, kdyby byla hmota moc hustá, můžeme přilít trochu vody.
-
Do pekáčku nalijeme lečo, na něho položíme klopsy a zalijeme pivem, ponoříme bobkový list a nové koření.
-
Dáme do trouby a pečeme při 220 st. asi hodinu.
-
Jako příloha se hodí brambory nebo jen suchý chléb.
Poznámka od kuchařky
Na tento recept jsem si vzpoměla, když tento týden jsem tu uviděla zveřejněný recept od zizaly. A dávám ho sem s jejím souhlasem!
Když jsem kdysi před léty pracovala v nemocnici, tak zapékané klopsy tam bývaly velice často.
Kuchařka: ivulinka