Klokaní plátky v krémové omáčce

41
- reklama -

Suroviny

4 plátky telecí kýty (možno nahradit klokaní kýtou)
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička mletého pepře
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžlíce másla
100 ml vývaru
1 polévková lžíce smetany možno i více
4 olivy plněné papričkou a nakrájenou na plátky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme se solí a pepřem a plátky kýty, které si předem rozklepáme na slabo a v mouce obalíme. Olej s máslem si rozehřejeme v pánvi se silným dnem, vložíme maso, které osmažíme tak 4 minuty z každé strany.


    Zobrazit celý recept

  2. To přendáme na nahřátý talíř a přikryjeme alobalem, aby nám nevychladlo. Do pánve, kde jsme smažili maso, přilijeme vývar, který přivedeme k varu a redukujeme na polovinu.

  3. Ještě přidáme smetanu, prohřejeme a touto omáčkou polijeme klokaní plátky a ozdobíme nakrájenými olivami s papričkou.

  4. Klokaní maso obsahuje mnohem méně tuku a cholesterolu než maso hovězí, vepřové, jehněčí i kuřecí! Chutná trochu jako srnčí a je krásně křehoučké a šťavnaté. Občas ho mívají v Makru a viděla jsem ho i v Tesku. Recept je převzatý od herečky Dáši Bláhové, která žila v Austrálii několik let.