Klokaní kousky dušené na cibulce

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g klokaní maso
3 jarní cibulky
olivový olej
2 lžičky grilovací koření
sůl
pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Klokaní maso nakrájíme na kousky. V misce smícháme olivový olej a grilovací koření. Maso dáme do misky a promícháme, aby byly všechny kousky obalené v oleji a koření. Necháme odležet v ledničce cca hodinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme trošku olivového oleje a přidáme jarní cibulku, kterou chvilku orestujeme. Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Přilijeme vodu a dusíme do měkka. V případě potřeby přilijeme vodu.

  3. Když je maso měkké, necháme vodu vydusit na šťávu. V případě potřeby můžeme dochutit solí nebo pepřem, ale grilovací koření by mělo stačit samo o sobě.

  4. Podáváme se šťouchanými brambory nebo s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Klokaní maso je chuťově výborné. Tohle je jednoduchá a poměrně rychlá úprava.

Místo jarní cibulky se samozřejmě může požít normální cibule nebo pórek.