
- reklama -
Suroviny
- 730 g vykostěného a kůže zbaveného bůčku
- 400 g vepřového plecka
- 25 g soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- asi 1 dl vývaru
Postup přípravy receptu
-
Bůček pomlít na šajbě č. 8, plecko na č.3. Obojí maso dát do misky, přidat sůl, koření, vývar a důkladně prohnětat, až se směs lepí. Poté naplnit do tlačenkového obalu tak, aby směs byla řádně upěchovaná, bez vzduchových bublin. Vložíme na 24 hodin do lednice.
-
Po této době vložíme šišky do 85°C horké vody a tuto teplotu udržujeme asi 2,5 hodiny. Vyndáme z vody, necháme vychladit a ve svislé poloze vložíme do lednice na 12 hodin.
-
Směs se potom dá krájet na tenké plátky, krásně voní po koření a je opravdu chutná.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: pavelk