Klobásky-nejen s fazolemi

64
- reklama -

Suroviny

50 dkg různých kvalitních klobásek
1 malou nasekanou cibuli
3 mrkve – (nakrájené na silná kolečka)
4 řapíky celeru (opláchnuté a případně pokrájené na větší kusy lístky pokrájejte najemno)
400 g sterilované fazole (slité a propláchnuté studenou vodou)
400 ml kuřecího vývaru
1–2 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
malou hrst čerstvé petržele – nasekané
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme na kousky nakrájené klobásky (já jsem měla málo, přidala jsem mleté hovězí maso). Lehce osmažíme cibulku, přidáme mrkev na větší kousky a nakrájené řapíky celeru ( kromě lístků) – řapíky jsem nahradila normálním celerem a pět minut opékáme.

  2. Vsypeme fazole + klobásky, promícháme a zalijeme vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a 10 až 15 minut ještě dusíme, aby mrkev změkla. Přimícháme dijonskou hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Apetit

Tento recept mě inspiroval – co rychlého a levného uvařit.

Navíc mě překvapila kombinace uzeniny se zeleninou a dijonská hořčice vyzdvihne celkovou chuť pokrmu.

Nezahušťovat – postará se o to hořčice.