
Suroviny
- 50 dkg různých kvalitních klobásek
- 1 malou nasekanou cibuli
- 3 mrkve – (nakrájené na silná kolečka)
- 4 řapíky celeru (opláchnuté a případně pokrájené na větší kusy lístky pokrájejte najemno)
- 400 g sterilované fazole (slité a propláchnuté studenou vodou)
- 400 ml kuřecího vývaru
- 1–2 lžíce dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- malou hrst čerstvé petržele – nasekané
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme na kousky nakrájené klobásky (já jsem měla málo, přidala jsem mleté hovězí maso). Lehce osmažíme cibulku, přidáme mrkev na větší kousky a nakrájené řapíky celeru ( kromě lístků) – řapíky jsem nahradila normálním celerem a pět minut opékáme.
-
Vsypeme fazole + klobásky, promícháme a zalijeme vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a 10 až 15 minut ještě dusíme, aby mrkev změkla. Přimícháme dijonskou hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolíme a opepříme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Apetit
Tento recept mě inspiroval – co rychlého a levného uvařit.
Navíc mě překvapila kombinace uzeniny se zeleninou a dijonská hořčice vyzdvihne celkovou chuť pokrmu.
Nezahušťovat – postará se o to hořčice.









