- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g hovězí kližky
- 4 řapíky celeru
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce strouhané mrkve
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a za občasného podlévání udusíme maso do měkka.
-
Řapíky celeru omyjeme, nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Přidáme k téměř měkkému masu a ještě asi 10-15 minut podusíme.
-
Na závěr zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a dochutíme solí. Podáváme s vařenou rýží.
Kuchařka: JanaB1