Kližka na hořčici se žampiony

100
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 plátky hovězí kližky (450 g)
2 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
2 lžíce hrubozrnné hořčice
200 g žampionů
1 malá mrkev
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji usmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli do růžova. Na ní z obou stran orestujeme naklepané plátky masa. Přiklopíme poklicí a dusíme do vydušení šťávy.

  2. Poté přidáme hořčici, sůl, podlijeme vodou a dusíme doměkka. K téměř měkkému masu přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme ještě asi 10 minut.

  3. Mouku rozmíchanou ve studené vodě vše zahustíme, přidáme mrkev nastrouhanou na hrubé nudličky a provaříme.

  4. Na závěr dochutíme solí a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.