
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 plátky hovězí kližky (450 g)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 200 g žampionů
- 1 malá mrkev
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Na oleji usmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli do růžova. Na ní z obou stran orestujeme naklepané plátky masa. Přiklopíme poklicí a dusíme do vydušení šťávy.
-
Poté přidáme hořčici, sůl, podlijeme vodou a dusíme doměkka. K téměř měkkému masu přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme ještě asi 10 minut.
-
Mouku rozmíchanou ve studené vodě vše zahustíme, přidáme mrkev nastrouhanou na hrubé nudličky a provaříme.
-
Na závěr dochutíme solí a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.
Kuchařka: JanaB1









