
- reklama -
Suroviny
- 1 kg hovězí kližky
- 150 g uzené slaniny
- 1 větší cibule
- sůl
- mletý pepř černý
- drcený kmín
- 6 kuliček nového koření
- 4 jalovčinky
- 4 bobkové listy
- 2 větvičky tymiánu
- 1 větvička rozmarýnu
- 1,5 dcl červeného dezertního vína
- cca 2 dcl vody
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Omytou a odblaněnou kližku prošpikujeme polovinou uzené slaniny, druhou polovinu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a kližku ze všech stran orestujeme.
-
Vše vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okořeníme, podlijeme vínem a dusíme do změknutí cca 40-60 minut (podle velikosti a kvality kližky).
-
Maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu rozmixujeme, přecedíme, přidáme záklechtku z hladké mouky a vody a 15-20 minut provaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s dušenou rýží.
Kuchař: Jenda1