Kližka na bylinkách a červeném vínu

204
- reklama -

Suroviny

1 kg hovězí kližky
150 g uzené slaniny
1 větší cibule
sůl
mletý pepř černý
drcený kmín
6 kuliček nového koření
4 jalovčinky
4 bobkové listy
2 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
1,5 dcl červeného dezertního vína
cca 2 dcl vody
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a odblaněnou kližku prošpikujeme polovinou uzené slaniny, druhou polovinu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a kližku ze všech stran orestujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okořeníme, podlijeme vínem a dusíme do změknutí cca 40-60 minut (podle velikosti a kvality kližky).

  3. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu rozmixujeme, přecedíme, přidáme záklechtku z hladké mouky a vody a 15-20 minut provaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s dušenou rýží.