Klášterní pochoutka

52
- reklama -

Suroviny
3 porce

1 balení Klášterního sýru (Madeta)
1 lžíce pomazánkového másla bez příchuti
1 lžíce nasekané čerstvé jarní cibulky
1 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě
1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
čerstvě mletý pepř tří barev
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Klášterní sýr nakrájíme na menší kousky a v misce rozmačkáme vidličkou na jemnější kousky a tzv. nastavíme sýr trochou pomazánkového másla bez příchuti.

  2. K lehkému zředění použijeme lžičku olivového oleje. Mlýnkem s pepřem čerstvě opepříme a přidáme nasekané tři druhy zelených bylinek.

  3. Vše společně promícháme a dáme odležet do chladu. Servírujeme na dezertní talířky ve tvaru noku za pomoci dvou navlhčených polévkových lžic. Zdobíme pro oko cibulí a sekanou pažitkou. Jako příloha je vynikající čerstvé pečivo.

Poznámka od kuchařky

K pivu vynikající 🙂