
- reklama -
Suroviny
4+
- 6 větších brambor
- 2 stroužky česneku
- 200 g kukuřičného škrobu
- 2 vejce
- rostlinný olej
- 4 lžíce mléko
- 3 lžičky majoránky
- pepř mletý
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Scedíme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a též prolisujeme. Přidáme mléko a smícháme s udělanou směsí.
-
Potom přidáme škrob (je možné použít hladkou mouku – používám toto kvůli bezlepkové dietě), vejce, majoránku sůl, pepř a zamícháme.
-
Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Hodí se samotné nebo jako příloha.
Kuchařka: Lenka Škulinová