Klasické italské toskánské Biscotti

62
- reklama -

Suroviny
asi sedesat krajicku.

2 hrnecky mouky
3/4 hrnecku piskoveho cukru
3 velka vajicka
1/2 kavove lzicky mlete skorice
1,5 kavove lzicky prasku do peciva
1,5 hrnecku mandli se slupkou
(ja davam polovinu mandli a polovinu liskovych orisku)
2 kavove lzicky vanilkoveho extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dame mouku, cukr, prasek do peciva a skorici. Dobre promichame. Pridame mandle a znovu vse promichame.


    Zobrazit celý recept

  2. Do jine misky dame vajicka a vanilku a vyslehame. Pridame vyslehana vajicka do misky s moukou a pokracujeme v michani, az se vse spoji na tuhe testo. Pracovni desku poprasime trochou mouky, prendame testo na pracovni desku a rozdelime ho na dva dily. Z kazde poloviny utvorime valecek, ktery prendame na pripraveny plech s pecicim papirem. Oba valecky nedavame blizko k sobe ani blizko k okraji plechu. Oba valecky rukou trochu na povrchu zplacatime. Dame do vyhrate trouby na 175-180 stupnu a peceme 25-30 minut, az jsou oba valecky asi dvakrat tak velke, nez jak jsme je dali do trouby. Musi byt na dotek tvrdsi.

  3. Po vytazeni z trouby je nechame uplne vychladnout. Troubu znovu zapneme na 175-180°C, upecene a vychladle valecky nakrajime sikmo na platky asi 1 cm silne. Polozime je na plech peceme znovu asi 15-20 minut, dokud nejsou platky uprazene.. Po vychladnuti je ulozime zabalene ve voskovem papire v dobre uzavrene plastikove krabici.

Poznámka od kuchařky

Recept mam od me italske kamaradky. Platky nejsou moc sladke, ale vynikajici jsou s dobrou kavou k odpolednimu posezeni

Hrnecek ma objem 250 ml.