Suroviny
asi sedesat krajicku.
- 2 hrnecky mouky
- 3/4 hrnecku piskoveho cukru
- 3 velka vajicka
- 1/2 kavove lzicky mlete skorice
- 1,5 kavove lzicky prasku do peciva
- 1,5 hrnecku mandli se slupkou
- (ja davam polovinu mandli a polovinu liskovych orisku)
- 2 kavove lzicky vanilkoveho extraktu
Postup přípravy receptu
-
Do misky dame mouku, cukr, prasek do peciva a skorici. Dobre promichame. Pridame mandle a znovu vse promichame.
-
Do jine misky dame vajicka a vanilku a vyslehame. Pridame vyslehana vajicka do misky s moukou a pokracujeme v michani, az se vse spoji na tuhe testo. Pracovni desku poprasime trochou mouky, prendame testo na pracovni desku a rozdelime ho na dva dily. Z kazde poloviny utvorime valecek, ktery prendame na pripraveny plech s pecicim papirem. Oba valecky nedavame blizko k sobe ani blizko k okraji plechu. Oba valecky rukou trochu na povrchu zplacatime. Dame do vyhrate trouby na 175-180 stupnu a peceme 25-30 minut, az jsou oba valecky asi dvakrat tak velke, nez jak jsme je dali do trouby. Musi byt na dotek tvrdsi.
-
Po vytazeni z trouby je nechame uplne vychladnout. Troubu znovu zapneme na 175-180°C, upecene a vychladle valecky nakrajime sikmo na platky asi 1 cm silne. Polozime je na plech peceme znovu asi 15-20 minut, dokud nejsou platky uprazene.. Po vychladnuti je ulozime zabalene ve voskovem papire v dobre uzavrene plastikove krabici.
Poznámka od kuchařky
Recept mam od me italske kamaradky. Platky nejsou moc sladke, ale vynikajici jsou s dobrou kavou k odpolednimu posezeni
Hrnecek ma objem 250 ml.