
- reklama -
Suroviny
- 5 plátků tvrdších (zbylých) knedlíků
- 6 středně velkých brambor
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
Postup přípravy receptu
-
Knedlíky z předešlého dne napaříme, nakrájíme na menší kousky a promícháme s čerstvě uvařenými brambory, oloupanými a nakrájenými na plátky.
-
Vše prosolíme, promícháme a mastíme oloupanou, nadrobno nakrájenou a másle osmaženou cibulí.
-
Uhlířinu která dříve rozhodně nebyla maštěná máslem, můžeme dnes ještě vylepšit, a to doplnit opékanou uzeninou, ohřátým párkem,zeleninovým salátem atd.
Poznámka od kuchařky
Uhlířina typický a oblíbený krajový pokrm z Kladenska, je známí hlavně z dřívějška kdy se žilo daleko skromněji a museli se lépe využívat všechny zbytky potravin.
Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.
Kuchař: fb.lib









