
Suroviny
- 1 plechovka kokosového mléka
- 150 g kuskusu
- 1 PL vanilkového cukru (vlastní výroby)
- 150 g čokolády dle obliby
- 1 čokoláda Kofila
- 1 PL rumu
Postup přípravy receptu
-
Kokosové mléko přelijeme do menšího hrnce nebo kastrolu a přivedeme k varu, Až se tak stane, vsypeme do něj kuskus, zamícháme, přidáme vanilkový cukr a na kousky nalámanou čokoládu. Zakryjeme pokličkou a necháme rozpustit. Po rozpuštění čokolády opět promícháme a nakonec ochutíme rumem.
-
Vhodnou nádobu vyložíme buď pečícím papírem, alobalem nebo potravinářskou fólií a hmotu do ní rovnoměrně rozetřeme. V ledničce necháme do druhého dne ztuhnout a pak nakrájíme na libovolné kousky.
Poznámka od kuchařky
Je to první pokus o zdravější verzi „zákusku“. Vůbec není pracný a při dostatečné fantazii si můžete myslet, že mlsáte zdravý „nugát“. 🙂
Proběhla rodinná degustace, prý by mohla být na povrchu ještě čokoládová poleva, mně se to zdá zbytečné, ale příště možná před ztuhnutím posypu nastrouhanou bílou čokoládou.