Kiwi řezy s krémem stracciatella

46
- reklama -

Suroviny

Na 1 korpus (vše 3x):
3 vejce
90 g krupicového cukru
2 polévkové lžíce kakaa
90 g polohrubé mouku
1 polévková lžíce oleje
Kiwi náplň:
9-10 velkých kiwi
250 ml vody
4 polévkové lžíce Gustinu (jemného kukuřičného škrobu)
50 g cukru (dle chuti)
Krém:
500 g smetanového jogurtu
500 ml smetany (min.30%)
1 želatinový ztužovač
100 ml vlažné vody
100 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Na váhu dáme 2 lžíce kakaa a dovážíme do 90g mouku a prosijeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Bílky vyšleháme s cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky, po kapkách přidáme lžíci oleje.

  3. Závěrem ručně vmícháme mouku s kakaem.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřátě troubě asi 10 minut. Takto upečeme 3 pláty. Můžeme šlehat i dohromady a rozdělit na 3 plechy.

  5. První plát dáme na podložku nebo na plech s čistým papírem, otočíme a sundáme pečící papír. Natřeme kiwi náplň, přiklopíme druhým plátem a ten potřeme polovinou krému dáme třetí plát a druhou polovinu krému. Krájíme na kostky a libovolně zdobíme.

  6. Kiwi náplň: 7 kusů kiwi oloupeme (2 kusy si odložíme na zdobení) a nakrájíme na kostky, přidáme polovinu vody a uvedeme do varu. V druhé polovině vody rozmícháme Gustin a cukr a přimícháme k vařícímu ovoci a ještě necháme přejít varem. Vychladlé natřeme na korpus.

  7. Smetanová náplň: Smetanu ušleháme dotuha. Čokoládu nastrouháme. Ztužovač vysypeme do mísy, přilijeme vodu a metličkou vyšleháme. K želatině přidáme jogurt a vymícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu.