
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g cukru krupice
- 4 vejce
- 10 lžic vody
- 10 lžic oleje
- 1/2 kypřícího prášku
- Krém:
- 1/4 l smetany ke šlehání
- 1 bílý jogurt
- 1 vanilkový cukr
- Poleva:
- 1/2 l vody
- 1 vanilkový pudink
- 1 dl sirupu kiwi
- 6 ks kiwi
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem.Z bílků ušleháme sníh.
-
Do žloutkové pěny přidáme 10 lžic vlažné vody, olej, mouku, prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh.
-
Dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v troubě na 180 stupních.
-
V míse ušleháme smetanu,vmícháme bílý jogurt a vanilkový cukr. Směsí potřeme vychladlý upečený plát a dáme do lednice.
-
Oloupané kiwi nakrájíme na plátky.
-
Připravíme si polevu, půl litru vody uvaříme s pudinkem a 1 dcl kiwi sirupu, vaříme 2 minuty.
-
Odstavíme a necháme vychladnout. Kiwi poklademe na plát a zalijeme polevou, vrátíme zpět do lednice tak na hodinku.
Kuchařka: an.Lucka









