Kešu mrkvové kari

51
- reklama -

Suroviny
2 porce

olej
1 velká červená cibule
3 stroužky česneku
kousek zázvoru
1/2 lžičky mleté kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého chilli koření
(můžete dát méně, záleží na tom, jak pálivé jídlo zvládnete)
sůl
1 rajče
2 středně velké mrkve
150 ml nesolených kešu ořechů
100 ml kokosového mléka
1/2 lžičky garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji restujeme dohneda nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka.


    Zobrazit celý recept

  2. Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.

  3. Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu.

  4. Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime (ak treba, pridame troska vody).

  5. Nakoniec pridame garam masala, nechame prejst poslednym varom a odstavime z ohna.

  6. Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy. Podavame s ryzou.