
- reklama -
Suroviny
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- hovězí vývar
- sůl
- pepř
- 150 ml smetany
- hrst kerblíkových lístků
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku.
Zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a necháme asi 10 minut povařit. -
Pak polévku osolíme, opepříme, vlijeme smetanu a promícháme. Hrnec odstavíme, už nevaříme a do polévky zamícháme najemno nasekaný kerblík.
Poznámka od kuchařky
Recept je z Krkonošské kuchařky Jiřího Marholda a opravdu v nářečí je to kerblíkouka.
Vyzkoušela jsem zeleninový vývar, vodu, ale nejlepší chuť má polévka z hovězího vývaru.
Polévka je výborná, už několik let si kvůli ní pěstuju řádek kerblíku :o)
Kuchařka: Angel 666









