
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 3 cibule
- sůl
- polévkovou lžíci koření Čubrica (nebo dle chuti)
- 1—2 lžičky drceného pepře
- 2 lžíce jemně nasekané petrželky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na masovém strojku dvakrát umeleme maso s cibulí, směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku a důkladně promícháme.
-
Špejle na grilování předem namočíme ve vodě, aby se nepálily.Z masa tvarujeme válečky.
-
Do každého vmáčkneme špejli a maso uhladíme rukama namočenýma v oleji do úhledného válečku.
-
Kefty upečeme na grilu, nebo v troubě. Při pečení je podle potřeby potíráme olejem.
Poznámka od kuchařky
Příloha : jakákoli zelenina kterou máte rádi. Já volila cuketu, lilek a rajče. Ty nakrájíme na kolečka.
Cuketu a lilek posolíme a necháme „vyronit“, osušíme a posypeme opět kořením čubrica. Rajčata tez posypeme kořením.
Z každé strany chviličku grilujeme nebo opečeme na pánvi na másle jako já.
Na talíš jsem ke každé porci přidala kopeček AJVARU









