Kefty s „grilovanou“ zeleninou

90
- reklama -

Suroviny

500 g hovězího masa
3 cibule
sůl
polévkovou lžíci koření Čubrica (nebo dle chuti)
1—2 lžičky drceného pepře
2 lžíce jemně nasekané petrželky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na masovém strojku dvakrát umeleme maso s cibulí, směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku a důkladně promícháme.

  2. Špejle na grilování předem namočíme ve vodě, aby se nepálily.Z masa tvarujeme válečky.

  3. Do každého vmáčkneme špejli a maso uhladíme rukama namočenýma v oleji do úhledného válečku.

  4. Kefty upečeme na grilu, nebo v troubě. Při pečení je podle potřeby potíráme olejem.

Poznámka od kuchařky

Příloha : jakákoli zelenina kterou máte rádi. Já volila cuketu, lilek a rajče. Ty nakrájíme na kolečka.

Cuketu a lilek posolíme a necháme „vyronit“, osušíme a posypeme opět kořením čubrica. Rajčata tez posypeme kořením.

Z každé strany chviličku grilujeme nebo opečeme na pánvi na másle jako já.

Na talíš jsem ke každé porci přidala kopeček AJVARU