- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g mletého masa (dá se z jakéhokoliv – vepřové, hovězí, mix, jehněčí)
- 5 plátků toastového chleba (bez kůrek)
- 60 ml mléka
- 1 cibule
- 1 vejce
- 3 PL nasekané hladkolisté petržele
- 2 PL nasekané máty
- 1 PL nasekaného oregana
- 2 stroužky česneku
- špetka mleté skořice
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Toastový chleba namočíme do mléka a necháme vsáknout.
-
Vymačkáme a chleba posekáme nadrobno.
-
Přimícháme do masa, přidáme najemno nasekanou cibulku, vejce, bylinky, najemno nasekaný česnek, skořici a sůl.
-
Důkladně promícháme a děláme kuličky o průměru cca 4 cm.
-
Napícháme na ploché kovové jehly, nebo dřevěné, které jsme si předem namočili minimálně na hodinu do vody.
-
Dáme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran do hněda.
Poznámka od kuchařky
PL – Polévková lžíce
Podáváme s pita chlebem, grilovaným bramborem nebo jen salátem.
Kuchař: Dooga