
Suroviny
- 600 ml hustého kefíru
- 100 ml mléka
- 30 g sypké želatiny
- 5 pl moučkového cukru
- libovolné na kostičky nakrájené ovoce
- na vyložení formy potravinářské folie,nebo alobal
- na nepečený korpus:
- 3 tatranky -1ks/30g
- 3 cm silný plátek změklého másla
Postup přípravy receptu
-
Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu.
-
Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto.
-
Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na dno.
-
Nabobtnalou želetinu ručním elektrickým šlehačem prošleháme, přidáme kefír a cukr a ještě jednou důkladně prošleháme.
-
Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nalijeme na korpus do připravené formy.
Můžeme také plnit do silikonových formiček na muffiny, tam korpus není zapotřebí. -
Necháme nejlépe do druhého dne zaležet a podáváme ozdobené šlehačkou a kousky ovoce.
Poznámka od kuchařky
Já jsem včera potřebovala nějaký recetík na zákusek na dnešní den.V poslední době se mi nějak dlouho načítají stránky Topreceptů a já jsem na to neměla nervy:-)Zásoba želatiny,kterou každou chvíli používám na různé slané studené mňamky je po ruce stále,kefír také a manžel zrovna koupil nádherné jahody.Tak jsem dala experimentík,který vyšel a návštěvě chutnal.Dělím se s vámi o něj,jen příště budu plnit do nižší formy,(nebo neplnit až po okraj)tu co jsem si nachystala byla zbytečně veliká a hotový“amaroun“se po vyfocení překulil na bok. Muffinky držely bezvadně:-)