Kefírový nepečený zákusek

55
- reklama -

Suroviny

600 ml hustého kefíru
100 ml mléka
30 g sypké želatiny
5 pl moučkového cukru
libovolné na kostičky nakrájené ovoce
na vyložení formy potravinářské folie,nebo alobal
na nepečený korpus:
3 tatranky -1ks/30g
3 cm silný plátek změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu.

  2. Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto.

  3. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na dno.

  4. Nabobtnalou želetinu ručním elektrickým šlehačem prošleháme, přidáme kefír a cukr a ještě jednou důkladně prošleháme.

  5. Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nalijeme na korpus do připravené formy.
    Můžeme také plnit do silikonových formiček na muffiny, tam korpus není zapotřebí.

  6. Necháme nejlépe do druhého dne zaležet a podáváme ozdobené šlehačkou a kousky ovoce.

Poznámka od kuchařky

Já jsem včera potřebovala nějaký recetík na zákusek na dnešní den.V poslední době se mi nějak dlouho načítají stránky Topreceptů a já jsem na to neměla nervy:-)Zásoba želatiny,kterou každou chvíli používám na různé slané studené mňamky je po ruce stále,kefír také a manžel zrovna koupil nádherné jahody.Tak jsem dala experimentík,který vyšel a návštěvě chutnal.Dělím se s vámi o něj,jen příště budu plnit do nižší formy,(nebo neplnit až po okraj)tu co jsem si nachystala byla zbytečně veliká a hotový“amaroun“se po vyfocení překulil na bok. Muffinky držely bezvadně:-)