
- reklama -
Suroviny
- 250 ml kefíru
- 150 ml vody
- lžíce olivového oleje
- 1,5 lžíce dýňového jadýrka
- sezamová semínka
- lněná semínka
- slunečnicová semínka
- 1,5 lžičky soli
- lžička cukru
- 120 g žitné chlebové mouky
- 120 g pšeničné chlebové mouky
- 270 g hladké mouky
- 10-12 g droždí
- 2 lžíce nakrmeného hustého kvásku
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké.
-
Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program.
-
Po druhém hlazení (před třetím kynutím) vytáhneme pomoučenou rukou háky a urovnáme povrch těsta.
Poznámka od kuchařky
Hotový chleba je voňavý, hodně vysoký a mimořádně lehounký.
Jeden člen naší rodiny by si jej přisolil, ostatním jeho slanost stačila.
Díky kvásku a žitné mouce v těstě je chleba nedrolivý a krajíce velice ohebné (nelámou se jako buchta) – viz třetí foto.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen