Kefírový krém s brokolicí a smetanou

65
- reklama -

Suroviny
1,2 hotového krému

1 celá brokolice i s košťálem
500 ml vařící vody
500 ml kefíru pokojové teploty
200 ml 30% smetany ke šlehání
na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka na ozdobu
smažený hrášek (nebo osmažené kostky rohlíku jako vložka)

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutou a očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, které zatím odložíme bokem.

  2. Košťál nakrájíme na kousky, vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme vařící vodou a necháme vařit.

  3. Po 5 minutách přidáme odložené růžičky, muškátový oříšek a vaříme dalších 5 minut.

  4. Hrnec odstavíme bokem, pár růžiček brokolice dáme stranou na závěrečné dozdobení a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme.

  5. Kefír si rozmícháme se smetanou a 1 naběračkou rozmixovaného krému, hrnec opět postavíme na sporák na mírný plamen a kefír za stálého míchání přiléváme do krému.

  6. Necháme prohřát, vložíme nazpět růžičky brokolice a pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.Podáváme se smaženým hráškem, nebo na másle osmaženými kostičkami rohlíku a posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Jsem na tom jako Špagetka:-)Také se snažím zužitkovat kefír,který nám velice chutná nejen v buchtách, palačinkách a omáčkách, ale i polévky jsou z něho moc dobré.Přisolovat se nemusí,chuť je navinulá a společně se sladkou smetanou taková sametová.Vyzkoušejte, věřím, že bude chutnat i Vám.

Přidávám pro další inspiraci a vyzkoušení pár kefírovek již zde uvedených.