Kefírový chleba se směsí

85
- reklama -

Suroviny

250 g kefíru
150 ml vody
lžíce oleje
lžička cukru
lžička soli
120 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
250 g kupované směsi na chleba
220 g hladké mouky
14 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Po vymíchání těsto vyndáme a necháme nakynout v míse.

  2. Propracujeme, uválíme bochník a necháme ho v ošatce nebo rovnou na plechu s pečící fólií kynout.

  3. Pak potřeme nebo zastříkneme vodou (rozprašovačem) a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak zeslabíme na 200°C a dopečeme – asi 40 minut…každá trouba peče jinak).

Poznámka od kuchařky

Chleba je krásně kyprý a pružný, moc hezky voní. Použila jsem do něj směs na slunečnicový chleba.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/