
- reklama -
Suroviny
    
- 250 g kefíru
- 150 ml vody
- lžíce oleje
- lžička cukru
- lžička soli
- 120 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
- 250 g kupované směsi na chleba
- 220 g hladké mouky
- 14 g droždí
Postup přípravy receptu
- 
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Po vymíchání těsto vyndáme a necháme nakynout v míse. 
- 
Propracujeme, uválíme bochník a necháme ho v ošatce nebo rovnou na plechu s pečící fólií kynout. 
- 
Pak potřeme nebo zastříkneme vodou (rozprašovačem) a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak zeslabíme na 200°C a dopečeme – asi 40 minut…každá trouba peče jinak). 
Poznámka od kuchařky
Chleba je krásně kyprý a pružný, moc hezky voní. Použila jsem do něj směs na slunečnicový chleba.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
            Kuchařka: cathleen
        
 
            