
- reklama -
Suroviny
- 300 ml kefíru
- 5 PL oleje
- 2 lžičky soli
- 300 g hladké mouky
- 300 g hladké chlebové mouky
- 1 kostka droždí
- lžička cukru
- velká hrst nasekaných čerstvých bylinek:
- petrželka
- pažitka
- oregano
- medvědí česnek
- vejce na potření
- sezamové semínko na posypání
Postup přípravy receptu
-
Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně a necháme vykynout.
-
Nakynuté těsto rozdělíme na 8 dílů, kažký rukou roztáhneme nebo válečkem vyválíme do obdélníku, posypeme nasekanými bylinkami a zavineme jako štrůdl (postup je patrný z fotografií).
-
Poté každý „štrůdlík“ stočíme do podoby ulity a na plechu necháme ještě chvíli kynout.
-
Troubu rozehřejeme na 175°C, nakynuté šnečky potřeme vejcem, posypeme semínky a pečeme asi 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Bylinky lze, samozřejmě, zapracovat rovnou do těsta, já jsem volila popsaný způsob s představou, že na řezu pak udělají takovou zelenou spirálku. To se tak úplně nepovedlo, nicméně pečivo bylo výborné. Chutnalo mi nejvíce jen potřené máslem a lehce osolené, se skleničkou studeného mléka
Kuchařka: Danca









