Kefírové „ulity“ s bylinkami

77
- reklama -

Suroviny

300 ml kefíru
5 PL oleje
2 lžičky soli
300 g hladké mouky
300 g hladké chlebové mouky
1 kostka droždí
lžička cukru
velká hrst nasekaných čerstvých bylinek:
petrželka
pažitka
oregano
medvědí česnek
vejce na potření
sezamové semínko na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně a necháme vykynout.

  2. Nakynuté těsto rozdělíme na 8 dílů, kažký rukou roztáhneme nebo válečkem vyválíme do obdélníku, posypeme nasekanými bylinkami a zavineme jako štrůdl (postup je patrný z fotografií).

  3. Poté každý „štrůdlík“ stočíme do podoby ulity a na plechu necháme ještě chvíli kynout.

  4. Troubu rozehřejeme na 175°C, nakynuté šnečky potřeme vejcem, posypeme semínky a pečeme asi 25 minut.

Poznámka od kuchařky

Bylinky lze, samozřejmě, zapracovat rovnou do těsta, já jsem volila popsaný způsob s představou, že na řezu pak udělají takovou zelenou spirálku. To se tak úplně nepovedlo, nicméně pečivo bylo výborné. Chutnalo mi nejvíce jen potřené máslem a lehce osolené, se skleničkou studeného mléka