Kefírová“chlebovka“

52
- reklama -

Suroviny
litr a půl polévky

2 PL tuku (použila jsem sádlo)
1 větší cibule
1 KL celého kmínu
1 menší mrkev
4 krajíce staršího chleba
1 l vařící vody
2 kostky zeleninového bujonu nebo 1 masox
2 vejce
1/2 l kefíru
1/2 hrsti celerové nati
1/2 hrsti petrželové nati
uvařené kroupy jako vložka do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Chleba si nakrájíme na malé kostičky,cibuli na půlměsíčky,mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. V hlubším hrnci na rozehřátém tuku 2 minutky restujeme kmín,přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  3. Dále přidáme mrkev a chleba a za míchání restujeme 5 minut.Zalijeme litrem horké vody,přidáme bujon a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 20 minut.

  4. Pak chleba ve vývaru rozšleháme(já jsem pomačkala mačkadlem na brambory)vlijeme rozšlehaná vajíčka,minutku provaříme,přilijeme kefír,necháme přejít varem,přisypeme nasekané bylinky a vypneme.

  5. Dochucovat nemusíme-polévka má hezky navinulou chuť.Na talíři dozdobíme krupkami a zelenou natí.

Poznámka od kuchařky

„Chlebovek“je tady hodně,ale s kefírem chyběla:-)snad se pro tento rcp nebude nikdo hněvat.Pokud máte strach,že se vám kefír v polévce zdrcne,nechte ho hodinku před vařením venku z ledničky,já ho sice dávám studený-přímo z lednice,zatím vždy vše dopadlo OK.Přeji dobrou chuť!