
Suroviny
            litr a půl polévky
							
    
- 2 PL tuku (použila jsem sádlo)
- 1 větší cibule
- 1 KL celého kmínu
- 1 menší mrkev
- 4 krajíce staršího chleba
- 1 l vařící vody
- 2 kostky zeleninového bujonu nebo 1 masox
- 2 vejce
- 1/2 l kefíru
- 1/2 hrsti celerové nati
- 1/2 hrsti petrželové nati
- uvařené kroupy jako vložka do polévky
Postup přípravy receptu
- 
Chleba si nakrájíme na malé kostičky,cibuli na půlměsíčky,mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. 
- 
V hlubším hrnci na rozehřátém tuku 2 minutky restujeme kmín,přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. 
- 
Dále přidáme mrkev a chleba a za míchání restujeme 5 minut.Zalijeme litrem horké vody,přidáme bujon a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 20 minut. 
- 
Pak chleba ve vývaru rozšleháme(já jsem pomačkala mačkadlem na brambory)vlijeme rozšlehaná vajíčka,minutku provaříme,přilijeme kefír,necháme přejít varem,přisypeme nasekané bylinky a vypneme. 
- 
Dochucovat nemusíme-polévka má hezky navinulou chuť.Na talíři dozdobíme krupkami a zelenou natí. 
Poznámka od kuchařky
„Chlebovek“je tady hodně,ale s kefírem chyběla:-)snad se pro tento rcp nebude nikdo hněvat.Pokud máte strach,že se vám kefír v polévce zdrcne,nechte ho hodinku před vařením venku z ledničky,já ho sice dávám studený-přímo z lednice,zatím vždy vše dopadlo OK.Přeji dobrou chuť!
 
            