Kefírová Galaretka

71
- reklama -

Suroviny

3 kusy Galaretky (měla jsem angreštovou, broskvovou a černý rybíz)
600 ml bílého kefíru
piškoty
kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Metličkou rozmícháme do úplného rozpuštění Galaretku v 200 ml horké vody (můžeme přihřívat ve vodní lázni) a pak vmícháme 300 ml kefíru. Dáme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Na dno formy naskládáme piškoty a zalijeme tuhnoucí Galaretkou. Její povrch opatrně pokryjeme piškoty. Dáme do chladu a uděláme druhou kefírovou Galaretku. Když začne želírovat, vyndáme z lednice základ, poklademe jej broskvemi a zalijeme druhou Galaretkou. Opět dáme vychladit.

  3. Třetí Galaretku už rozmícháme jen klasicky v 500 ml horké vody a až začne želírovat, nalijeme ji na dort. Dáme celé vychladit do druhého dne.

Poznámka od kuchařky

Galaretku můžeme koupit v Lídlu, některou i v Tescu, ale nejvíc druhů mají na výběr v Polsku.

Kupuji si ji do zásoby, vydrží. Je to sladká želatina, která se pouze rozmíchá v 500 ml horké vody a po zchladnutí se nechá ztuhnout v lednici. Část vody můžeme nahradit jogurtem nebo, jako já, bílým kefírem.