- reklama -
Suroviny
- 500 ml kefíru
- 2 vejce
- 8 lžic oleje
- 1 vanilkový cukr
- 180 g cukru písek
- 340 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 80 g kokosu
- Poleva:
- 80 g másla
- 100 g cukru moučka
- 2 lžíce kakaa
- 4 lžíce vody
- kokos (na posypání)
Postup přípravy receptu
-
Vejce, kefír, cukr a olej smícháme dohromady, přidáme kokos smíchaný s moukou a práškem do pečiva, vše důkladně promícháme.
-
Nalijeme na menší plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180°C dorůžova.
-
Poté špejlí hustě propícháme (ne až na dno) a rovnoměrně potřeme polevou z rozpuštěného másla smíchaného s cukrem, vodou a kakaem. Poleva by měla být řidší, aby zatekla do děr.
-
Po zatuhnutí posypeme kokosem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: recepty.cz
Děrovaných, píchaných či šťouchaných buchet je tu dost, tuto kombinaci a poměr surovin jsem nenašla.
Kuchařka: isindy