Kefírová buchta šťouchaná

66
- reklama -

Suroviny

500 ml kefíru
2 vejce
8 lžic oleje
1 vanilkový cukr
180 g cukru písek
340 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
80 g kokosu
Poleva:
80 g másla
100 g cukru moučka
2 lžíce kakaa
4 lžíce vody
kokos (na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, kefír, cukr a olej smícháme dohromady, přidáme kokos smíchaný s moukou a práškem do pečiva, vše důkladně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Nalijeme na menší plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180°C dorůžova.

  3. Poté špejlí hustě propícháme (ne až na dno) a rovnoměrně potřeme polevou z rozpuštěného másla smíchaného s cukrem, vodou a kakaem. Poleva by měla být řidší, aby zatekla do děr.

  4. Po zatuhnutí posypeme kokosem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: recepty.cz

Děrovaných, píchaných či šťouchaných buchet je tu dost, tuto kombinaci a poměr surovin jsem nenašla.