
Suroviny
2 porce
- 2 středně velké kedlubny
- 1 Hermelín
- 1/2 cibule
- lžička másla
- 20 g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a uvaříme v osolené vodě cca 12 minut. Pak je vyjmeme a necháme trochu vychladit.
-
Odřežeme vrch kedlubny a vnitřek vydlabeme tak, aby nám vznikla mistička.
-
Na másle osmažíme cibulku, přidáme nasekané středy kedluben a na kostičky nakrájený Hermelín a chvíli dusíme, až se nám Hermelín rozteče.
-
Pak můžeme, ale nemusíme přidat 2 vajíčka, necháme srazit a naplníme mističky kedluben.
-
Dáme je na pečící papír do pekáčku, který jsme mírně potřeli olejem, do vyhřáté troby a pečeme 10-12 minut.
-
Po 10 minutách je vyjmeme, posypeme tvrdým, nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 10-12 minut
Podáváme s vařeným bramborem politým máslem a zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Varecha uživatelka Klaura, která mi dala souhlas s uveřejněním receptu zde na Topreceptech
Recept je mnou mírně upraven