Kedlubny plněné Hermelínem

51
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 středně velké kedlubny
1 Hermelín
1/2 cibule
lžička másla
20 g tvrdého sýra
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a uvaříme v osolené vodě cca 12 minut. Pak je vyjmeme a necháme trochu vychladit.

  2. Odřežeme vrch kedlubny a vnitřek vydlabeme tak, aby nám vznikla mistička.

  3. Na másle osmažíme cibulku, přidáme nasekané středy kedluben a na kostičky nakrájený Hermelín a chvíli dusíme, až se nám Hermelín rozteče.

  4. Pak můžeme, ale nemusíme přidat 2 vajíčka, necháme srazit a naplníme mističky kedluben.

  5. Dáme je na pečící papír do pekáčku, který jsme mírně potřeli olejem, do vyhřáté troby a pečeme 10-12 minut.

  6. Po 10 minutách je vyjmeme, posypeme tvrdým, nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 10-12 minut

    Podáváme s vařeným bramborem politým máslem a zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Varecha uživatelka Klaura, která mi dala souhlas s uveřejněním receptu zde na Topreceptech

Recept je mnou mírně upraven