- reklama -
Suroviny
dle konzumentů,pro nás dva stačí tato porce.
- 1 střední kedlubna
- 150 g zakysané smetany(cca 150g)
- špetka pepře
- sůl
- pórek
- kudrnka
- pažitka(prostě něco na ozdobu)
- příloha
- 4 ks středních brambor
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu zbavíme slupky a půlku nakrájíme na hranolky 1x1cm. Druhou polovinu nastrouháme na hrubém struhadle.
-
Do hrnce dáme tak asi 1 cm vody a jak nastrouhanou tak i nakrájenou polovinu vložíme do hrnce.
-
Osolíme, opepříme a dusíme do poživatelné tuhosti.
-
Po dušení necháme trochu vychladnout, slejeme přebytečnou vodu pokud nějaká zůstane a vmícháme zakysanou smetanu.
-
Přílohové brambory dáme vařit při začátku přípravy kedlubny, abych nebyl za kecku a skutečně příprava celého jídla trvala jak jsem uvedl.
Převzato od Jany z ekucharka.net.
Poznámka od kuchařky
Je možné,že pokud by někomu scházelo maso jako mě, může si osmahnout kotletu na přírodu jako já.
Kuchař: jarin