
- reklama -
Suroviny
- 2 větší kedlubny
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 2 PL papriková pasta ( použila jsem od Hamé, jmenuje se SABA, odkaz zde )
- 100 ml smetany na vaření
- 3 PL zakysané smetany
- kousek másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou. Přidáme na hranolky nakrájené kedlubny, osolíme, opepříme a podlijeme malinko vodou. Na mírném ohni dusíme doměkka. Nakonec vmícháme paprikový krém, rozdrcený česnek a obě ohřáté smetany. Ještě chvilku provaříme do požadované hustoty. Můžeme podávat pouze s brambory nebo s kusem masa, třeba uzeným.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Saba paprikový krém http://www.hame.cz/cs/product/detail/id/1931/papri…
Kuchařka: 1974andrea