
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3-4 kedlubny
- 2-3 karotky
- 1 svazek petrželové natě
- 1 svazek čerstvé máty
- 1 lžička panenského olivového oleje
- nať mladé cibule
- sůl
- 0,2 l zakysané smetany
- lžička citrónové šťávy
- pepř
- lžička cukru
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme, omyjeme a nastrouháme spolu s očištěnými karotkami na hrubém struhadle (v robotu). Zakápneme několika kapkami olivového oleje. Přidáme jemně nakrájenou petrželku, na kolečka nakrájenou cibulovou nať, osolíme, promícháme a zalijeme smetanou.
-
Můžeme ještě přikyselit lžicí citronové šťávy, případně dochutit špetkou cukru a pepře. Necháme vychladit v ledničce (cca 2 hod).
-
Na talíř dáme několik lžic salátu, pospeme krutonky a jako top dáme nahoru několik lístků máty. Kdo chce, tak si obloží salát kolečky z vejce vařeného na tvrdo nebo přidá nějaké grilované či pečené maso.
Poznámka od kuchařky
Tento salát byl „přílohou“ k pečené plněné paprice, plněné mletým masem a půlené.
Kuchař: honzam