- reklama -
Suroviny
- 1 velká kedlubna
- 2 jarní cibulky
- 80 – 100 g slaniny nebo šunky
- 3 vejce
- kousek másla
- pažitka
- pepř
- sůl
- špetka chilli
Postup přípravy receptu
-
Cibulku a slaninu nakrájíme na drobno. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Kdo má rád kousky, nakrájí ji na kostičky.
-
Slaninu nebo šunku dáme orestovat na kousek másla a přidáme zpěnit cibulku. Přisypeme kedlubnu a dusíme do měkka. Podle potřeby malinko podlijeme mlékem.
-
Z kedlubny vydusíme všechnu tekutinu. Vejce rozšleháme vidličkou se solí a pepřem. Vlijeme na kedlubny a necháme srazit. Mícháme do požadované hustoty.
-
Nakonec dochutíme špetkou chilli (nemusí být). Můžeme zjemnit kousíčkem másla. Posypeme pažitkou a podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.
Kuchařka: mika59