Kedlubnovo-mrkvový salát s kuřecím masem

59
- reklama -

Suroviny

1 větší mladá kedlubna
2 mrkve
200 g vařeného kuřecího masa
Zálivka:
šťáva z limety
1 lžíce cukru
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžíce rybí omáčky
1 prolisovaný stroužek česneku
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu i mrkve očistíme a nakrájíme na delší velmi slabé nudličky.


    Zobrazit celý recept

  2. Zálivku připravíme smícháním uvedených surovin.
    V míse promícháme zeleninu se zálivkou a natrhaným kuřecím masem

  3. Rozdělíme do misek a doplníme lístky koriandru.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: vietnamská kuchyně

Kdo nepoužívá rybí omáčku, salát přisolí.