- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 větší kedlubna
- 2 větší mrkve
- 1 smetana ke šlehání
- polévkové koření
- 10 dkg anglické slaniny
- 3 krajíce staršího chleba
Postup přípravy receptu
-
Keblubnu a mrkve dáme vařit do 1,5 l vody. Přidáme polévkové koření (já dala podravku) a vaříme do měkka.
-
Poté rozmixujeme mixerém a zalejeme šlehačkou. Krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
-
Slaninu si nakrájíme nadrobno a dáme na suchou pánev opékat.
-
Když je slanina opečená přidáme na kostičky nakrájený chleba a ještě chvíli opékáme, až má chleba kůrčičku.
-
Polévku dáme na talíř a posypene opečenou slaninou a chlebem.
-
Polévka by měla mít konzistenci mírně hustého krému.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem doma mrkev a kedlubnu, tak jsem chtěla udělat rychlou polévku. Snad tady stejný recept není.
Kuchařka: drahulin