Kedlubnovo-mrkvový krém

36
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 větší kedlubna
2 větší mrkve
1 smetana ke šlehání
polévkové koření
10 dkg anglické slaniny
3 krajíce staršího chleba

Postup přípravy receptu

  1. Keblubnu a mrkve dáme vařit do 1,5 l vody. Přidáme polévkové koření (já dala podravku) a vaříme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté rozmixujeme mixerém a zalejeme šlehačkou. Krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

  3. Slaninu si nakrájíme nadrobno a dáme na suchou pánev opékat.

  4. Když je slanina opečená přidáme na kostičky nakrájený chleba a ještě chvíli opékáme, až má chleba kůrčičku.

  5. Polévku dáme na talíř a posypene opečenou slaninou a chlebem.

  6. Polévka by měla mít konzistenci mírně hustého krému.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem doma mrkev a kedlubnu, tak jsem chtěla udělat rychlou polévku. Snad tady stejný recept není.