Kedlubnovo-mrkvová polévka

66
- reklama -

Suroviny

1 velká kedlubna
2 středně velké mrkve
čerstvý zázvor, asi 2 cm
2 PL olivového nebo slunečnicového oleje
700 ml zeleninového vývaru
½ ČL mletého koriandru
½ ČL kari koření
majoránka
4 PL ovesných vloček
sůl
mletý pepř
libeček nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu, mrkve, zázvor oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  2. Do hrnce dáme olej a zeleninu na něm asi 4 minuty restujeme.
    Přidáme majoránku, koriandr, kari, ovesné vločky a zalijeme vývarem.
    Promícháme a vaříme do změknutí zeleniny – asi 20 minut. Ke konci varu přidáme libeček nebo pažitku.

  3. Polévku můžeme rozmixovat, ponechat rustikální nebo zjemnit smetanou.
    Do polévky můžeme také zavařit noky z droždí – viz pozn.

Poznámka od kuchařky

Odkaz na knedlíčky-noky z droždí:

https://www.toprecepty.cz/recept/45200-kureci-pole…