
- reklama -
Suroviny
- 1 velká kedlubna
- 2 středně velké mrkve
- čerstvý zázvor, asi 2 cm
- 2 PL olivového nebo slunečnicového oleje
- 700 ml zeleninového vývaru
- ½ ČL mletého koriandru
- ½ ČL kari koření
- majoránka
- 4 PL ovesných vloček
- sůl
- mletý pepř
- libeček nebo pažitka
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu, mrkve, zázvor oloupeme a nastrouháme nahrubo.
-
Do hrnce dáme olej a zeleninu na něm asi 4 minuty restujeme.
Přidáme majoránku, koriandr, kari, ovesné vločky a zalijeme vývarem.
Promícháme a vaříme do změknutí zeleniny – asi 20 minut. Ke konci varu přidáme libeček nebo pažitku. -
Polévku můžeme rozmixovat, ponechat rustikální nebo zjemnit smetanou.
Do polévky můžeme také zavařit noky z droždí – viz pozn.
Poznámka od kuchařky
Odkaz na knedlíčky-noky z droždí:
Kuchařka: radiator