Kedlubnové zelí

206
- reklama -

Suroviny

3 velké kedlubny
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 vrchovatá lžíce sádla
sůl
kmín
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a zalijeme vodou asi do poloviny hrnce. Vaříme tak, aby byla kedlubna měkká.

  2. Zatím si uděláme ze sádla, cibule na kostičky a hl.mouky světlou jíšku.

  3. Kedlubny slijeme, ale vodu si dáme ještě stranou. Kedlubnové zelí pak zahustíme jíškou, přidáme cukr a ocet. Podle potřeby zředíme odloženou vodou. Hotové zelí je k nerozeznání od normálního zelí.

Poznámka od kuchařky

Když jsou kedlubny Giganti,tak si je strouhám do zásoby a dám je zmrazit.Když potřebuji zelí,vytáhnu ho z mrazáku a je rychle hotové.