
- reklama -
Suroviny
- 3 velké kedlubny
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- sůl
- kmín
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a zalijeme vodou asi do poloviny hrnce. Vaříme tak, aby byla kedlubna měkká.
-
Zatím si uděláme ze sádla, cibule na kostičky a hl.mouky světlou jíšku.
-
Kedlubny slijeme, ale vodu si dáme ještě stranou. Kedlubnové zelí pak zahustíme jíškou, přidáme cukr a ocet. Podle potřeby zředíme odloženou vodou. Hotové zelí je k nerozeznání od normálního zelí.
Poznámka od kuchařky
Když jsou kedlubny Giganti,tak si je strouhám do zásoby a dám je zmrazit.Když potřebuji zelí,vytáhnu ho z mrazáku a je rychle hotové.
Kuchařka: Jaruna18